90 ezer óra

90 ezer óra

Szabin

2023. március 26. - 90 ezer óra

A szabadságok ügye mindig egy kritikus pont a munkahelyen. Ki mikor és mennyi időre megy el és erről mikor szól?

Mennyi időt lehet egyben kivenni? Kik mehetnek el egyszerre szabadságra  és kik semmiképpen sem?

Ha minden pontosan, transzparensen szabályozva van, akkor senkit sem érhetnek meglepetések. Természetesen mindig lehetnek egyedi élethelyzetek, amikor a vezető megértésére van szükség.

Ami még nagyon fontos, hogy a szabadságra elmenő kollégának legyen helyettese, akit nevesít a Házon kívül-üzenetében, lehetőleg előzetes megbeszélés alapján, illetve hogy az átadás-átvétel rendben megtörténjen: mi várható a szabadság alatt, mik a futó ügyek, mivel kell haladni, mi az, ami ráér? 

Egy jól működő munkahelyi közösségben a szabadságolások is gördülékenyen történnek, és nem vehető észre, hogy szabadságon van az illetékes. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor semmivel sem lehet haladni a nyári hónapokban, mert nincs helyettesítés, nincs információ és nincs cselekvőképes kolléga. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://90ezerora.blog.hu/api/trackback/id/tr7718081166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása