90 ezer óra

90 ezer óra

Enni jó

2023. március 14. - 90 ezer óra

A munkahely szerves része és elengedhetetlen eleme a munkahelyi étkezés megszervezése. Fontos, hogy milyen körülmények között és mit lehet étkezni. 

Ha otthonról hoz a munkavállaló ételt, akkor legyen megfelelő tároló lehetőség és melegítési mód. A közös hűtőben a saját ételek-italok tárolása olykor szülhet érdekes szituációkat: előfordult már, hogy valaki megkívánt ezt-azt, és vett a máséból. 

Ha helyben főznek/helyszínre szállítják az ételt, akkor a változatos, laktató, kedvező árú és megfelelő mennyiségű étel az, aminek a munkavállaló a legjobban örül.

Mert nincs annál bosszantóbb, amikor:

  • folyton rántott hús, sült krumpli az elérhető menü,
  • aki 13 órakor megy ebédelni, annak már alig jut valami
  • valaki a fél fizetését a munkahelyi étkezésre költi
  • esetleg olyan kicsi a kantin, hogy nem lehet megfelelően leülni.

Ami mindenkinek jólesik, az a bevonódás. Pl. "Ti kértétek!" Péntek, amikor a dolgozók által megszavazott ételeket lehet kapni. 

Szintén jó gondolat, ha azokat az ételeket, amik pl. 16 óra után sem fogynak el, féláron hazavihetik a kollégák. Nem megy kárba és vacsorának megfelelő lehet.

Nem elhanyagolható a helyszín: a kantin egy sötét lyuk, csupasz falakkal és leharcolt székekkel/asztalokkal, vagy egy vidám, hívogató, kényelmes helyszín, ami feldobja az étkezést?

Mint minden a munkahelyen, ez is csak egy kis vezetői odafigyelést kíván: mennyire van benne a fejekben, hogy kellemes környezetet, minőségi időtöltési lehetőséget teremtsünk azoknak, akik a cég szekerét húzzák? 

Még egy fontos gondolat: az sose szül jó hangulatot, amikor egyes vezetők azt figyelik, mennyi időt tölt a munkavállaló az ebédlőben. A legtöbb helyen minimum fél óra munkaközi szünet jár, továbbá néha egy kávé mellett könnyebb megbeszélni valamit, mint e-mailezni vagy chatelni róla. 

A bejegyzés trackback címe:

https://90ezerora.blog.hu/api/trackback/id/tr118071410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása